Nieuws

Bij De Èchte Groenteman is altijd wat te beleven

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Stichting De Èchte Groenteman. 


Nieuws - 26 maart 2020

Maximale ondersteuning binnen 48 uur na verscherpte Coronamaatregelen 

Vanaf maandag 23 maart gelden er aangescherpte wettelijke verplichtingen voor ondernemers omtrent het Coronavirus. Als Stichting ondersteunen wij onze aangesloten ondernemers waar mogelijk. In dit geval konden wij binnen 48 uur na de bekendmaking van de aangescherpte wettelijke verplichtingen kosteloos waarschuwingsposters en vloerstickers aanbieden. 

Een professionele uitstraling is één van de kenmerken van een ondernemer van De Èchte Groenteman. Ook in tijden van crisis zien wij er als Stichting op toe dat deze professionele uitstraling en daarmee duidelijke...

Lees het volledige verhaal hier.

Nieuws - 24 maart 2020

Ècht samenwerken… daar zit toekomst in

Elke maand organiseert Stichting De Èchte Groenteman een gespreksavond. Deze momenten bieden de aangesloten ondernemers de mogelijkheid om (product)kennis uit te wisselen en inspiratie op te doen. Daarnaast zijn deze avonden een uitgelezen kans om elkaars winkels te bezoeken. Op 10 maart kwamen De Èchte Groentemannen weer bijeen. Dit keer in de onlangs vernieuwde winkel van De èchte groenteman Wiemerink in Goor. Nog voordat de Coronamaatregelen een verbod legde op dit soort bijeenkomsten.

Eind 2019 is de winkel van De èchte groenteman Wiemerink verbouwd. Een uitgelezen kans om de gespreksavond van Stichting De Èchte Groenteman te laten plaatsvinden in Goor. Door een aantal ‘kleine aanpassingen’ is de koeling vergroot, de kassa naar het midden van de winkel verplaatst en is de gehele vloer vernieuwd.

Lees het volledige verhaal hier.

Nieuws - 13 maart 2020

VERS & PUUR in beeld door waardebonnenactie De Èchte Groenteman

De komende weken delen De Èchte Groenteman ondernemers waardebonnen uit met smaakvolle acties. Door deze actie worden de verse en pure producten extra onder de aandacht gebracht. Koopt de klant een bepaald product of komt de besteding uit boven een bepaald bedrag? Dan staan er heerlijke producten voor ze klaar! 

Ieder jaar organiseert Stichting De Èchte Groenteman meerdere acties voor alle aangesloten ondernemers. Dit keer is het een waardebonnenactie. Enerzijds worden de verse en pure producten van specialist uitgelicht en anderzijds worden de terugkerende klanten beloond. 

Lees het volledige verhaal hier.

Nieuws - 19 februari 2020

De Èchte Groenteman speelt in op vega en vleesvervangers

Voor versspecialisten liggen er grote kansen bij de jonge, nog zoekende consument. Zeker op het gebied van vegetarische producten en vleesvervangers. De werkgroepavond van De Èchte Groenteman in februari stond daarom volledig in het teken van vegetarische maaltijden en vleesvervangers.  Want hoe kan je als AGF-ondernemer deze producten aanbieden, zonder teveel arbeid- en productietijd?

De werkgroepavond werd volledig verzorgd door versAlert. Specialist Degens was uitgenodigd om een deel van de avond in te vullen over hun vega(n)mixen. De groep aanwezigen bestond uit ondernemers van De Èchte Groenteman en genodigden.

Lees het volledige verhaal hier.

Nieuws - 19 december 2019

Actief 2019 en verwachtingsvol 2020 voor Stichting DEG

Het jaar 2019 stond in het teken van vernieuwing, inspiratie en kennisdeling onder de ‘Deggers’. Met diverse bedrijfsbezoeken en workshops was het een jaar vol activiteiten. Deze bijeenkomsten boden direct de gelegenheid om elkaar te spreken en ervaringen uit te wisselen. Voor het jaar 2020 staan er weer interessante activiteiten op de planning. 

Gestart met nieuw concept: Maaltijd van de Week
In de prachtig verzorgde winkel van Marcel en Frianne Bouwmeester in Vaassen kwamen een groot aantal ‘deggers’ bij elkaar voor de workshop: “Het maken van een goed verkoopbare saladebowl & het maken van lekkere en verkoopbare wraps.” Daarnaast deelden DEG-ondernemers Miriam Hofman en Ronald Jansen hun ervaringen vanuit de praktijk. Versalert was aanwezig om de inzichten vanuit de groothandel te delen met de aanwezige ondernemers.

Lees het volledige verhaal hier.


Nieuws - 8 november 2019

Laten we de aardappel niet vergeten!

Bart is bij opa en oma. De aardappelsnijder staat op tafel en de frituurpan staat klaar. Er wordt eigengemaakte patat gemaakt! Eén voor één gaan de aardappels door de snijder en daarna direct de frituurpan in. Even wachten en daarna… smullen maar! Een feest voor de kleinkinderen, maar ook voor opa en oma. En met de Agria aardappelen van de specialist smaakt de patat éxtra lekker!

Productinnovatie, nieuwe trends, kant-en-klare maaltijden… iedereen is druk met nieuwe producten en ontwikkelingen. Maar laten we de basis niet vergeten…de aardappel! Bij nieuwe AGF-winkels liggen de aardappelen nog wel eens ergens achter of onder, op een onopvallende plek. Terwijl de aardappel zoveel meer te bieden heeft voor de AGF-ondernemer én de consument!

Lees het volledige verhaal hier.


Nieuws - 17 september 2019

Seizoensspecial: herfst

De herfst doet binnenkort weer zijn intrede. In onze seizoensspecial: herfst worden een aantal echte herfst/winter groente in de spotlight gezet.

  • Spruitjes
  • Hutspot
  • Stamppot boerenkool
  • Zuurkool uit het vat

Er zijn nog vele andere herfstgroente te verkrijgen bij De Èchte Groenteman. We raken er niet over uitgepraat. Elk seizoen heeft weer wat speciaals!

Lees het volledige verhaal hier.


Nieuws - 14 juni 2019

Kersentijd

Yes, het kersenseizoen is weer gestart! Vanaf eind mei tot en met eind juli kunnen we weer genieten van deze mooie, dieprode vrucht. Waar de kersen vroeger per kilo werden verkocht is het nu een luxe en vooral ook gezonde lekkernij geworden… de knapperige schil en de vrucht vol sap zorgen voor een ware smaakexplosie. 

Wist u dat… de kers tot het ‘superfruit’ behoort? Dat wil zeggen dat de kers bij diverse ziekten op een natuurlijke wijze bij kan dragen aan de behandeling en genezing. Dit maakt de kers een van de gezondste producten. Dus, eet eens wat vaker kersen… wie weet helpt het! 

Lees het volledige verhaal hier.

Nieuws - 17 mei 2019

Een avondje ‘vis’ voor Stichting De Èchte Groenteman 

Een heerlijke, gezonde maaltijd, salade, bowl, wrap of broodje met vis? De Echte Groenteman ondernemer draait er zijn hand niet voor om. Zéker niet na de inspirerende avond op 14 mei jl. bij visspeciaalzaak Fish ’n Food  uit Apeldoorn. 

Leren van de expert
​​​​​​​
Fish ’n Food behoort tot de grotere visspeciaalzaken in Nederland en voorziet vele horecabedrijven in en rondom Apeldoorn van verse vis. Eigenaar Jacob Heijnen komt uit het voormalige vissersdorp Bunschoten-Spakenburg en runt de zaak samen met zijn vrouw, dochter en ca. 10 personeelsleden. 

Lees het volledige verhaal hier.

Nieuws - 5 april 2019


Bedrijfsbezoek bij Willem Dijk AGF 

Op dinsdag 2 april was Stichting De Èchte Groenteman met haar aangesloten ondernemers te gast bij AGF-groothandel Willem Dijk te Enschede. Een inspirerend bezoek met een rondleiding door deze ‘full service AGF-leverancier’ en met interessante gesprekken over maaltijden en salades met als ingrediënt ‘het witte goud’. 

Kijkje achter de schermen bij Willem Dijk AGF
Na een hartelijk ontvangst begon de avond met het verhaal van Willem Dijk Jr. Hij vertelde over het ontstaan van de groothandel en de werkwijze van het bedrijf. Vervolgens werden alle aanwezigen meegenomen langs de kantoren en door de loods, waar de uit te leveren producten ...` 

Lees het volledige verhaal hier.

Nieuws - 29 maart 2019

De Èchte Groenteman op bezoek bij Eillert-Finis

Een aantal keren per jaar gaan wij met alle aangesloten ondernemers van De Èchte Groenteman op bezoek bij collega’s, leveranciers en andere interessante bedrijven binnen en buiten onze branche. Dit keer waren we op bezoek bij Eillert-Finis, de producent van voedselverwerkingsmachines en complete productielijnen voor de food industrie. 

Inspirerende demonstraties
Onder het genot van een hapje en een drankje hebben alle aanwezigen kennis mogen maken met o.a. de mogelijkheden van de verfijnde snijtechnieken van Eillert-Finis. De live demonstraties werden gegeven in de testruimte, waar op dat moment een opstelling klaarstond voor transport naar...` 

Lees het volledige verhaal hier.

Nieuws - 13 maart 2019

Ze zijn er weer! De kasgroenten van eigen bodem

Het seizoen van de Hollandse kasgroenten is weer geopend! Deze groenten worden onder de ideale omstandigheden en in eigen land geteeld. Natuurlijk vindt u deze producten bij De Echte Groenteman!

Alleen bij de échte speciaalzaak
Hollandse kasgroenten zijn ‘pareltjes’. De haasbiefstukken onder de biefstuksoorten. Dát is hoe DEG-ondernemer John Ligtvoet van John’s Groenten en Fruit uit Putten deze groenten omschrijft. Over smaak valt niet te twisten, maar met deze pareltjes durven wij het wel aan om te zeggen dat dit uitzonderlijk lekkere groenten zijn! De kasgroenten zijn alleen verkrijgbaar bij de échte speciaalzaak. John geeft aan: “Regelmatig zien wij klanten ...”

​​​​​​​​​​​​​​Lees het volledige verhaal hier.

Nieuws - 21 februari 2019

Inspirerende workshops

De workshops van Stichting De Èchte Groenteman vinden een aantal keer per jaar plaats. Het uitwisselen van vakkennis, nieuwe trends en innovatieve bereidingswijzen staan centraal. 

Deze maand was de workshop georganiseerd bij Marcel en Frianne Bouwmeester aan de Dorpsstraat te Vaassen. In een prachtig verzorgde winkel kwamen een groot aantal ‘deggers’ bij elkaar voor de workshop: “Het maken van een goed verkoopbare saladebowl & het maken van lekkere en verkoopbare wraps.”

​​​​​​​​​​​​​​Lees het volledige verslag hier.

Nieuws - 11 januari 2019

De Èchte Groenteman trapt 2019 af met nieuw Maaltijd van de Week concept!

Verse maaltijden met verrassende ingrediënten en vol van smaak. Dát is waar het nieuwe Maaltijd van de Week concept van Stichting De Èchte Groenteman voor staat. Elke week ligt er een Maaltijd van de Week in de winkel voor de consument. Ideaal voor de groenteman die meer wil doen op het gebied van maaltijden!

Verse maaltijden met bewezen verkoopsucces
De wekelijkse maaltijden zijn een verzameling van de best verkopende maaltijden van collega De Èchte Groenteman ondernemers. Dat betekent dus gegarandeerd succes! Alle maaltijden zijn door...................... Lees het volledige verhaal hier.


Trend - 21 december 2018

Social media en online verkoop – Hoe? Wat? Wanneer?

Dat de inzet van social media en online verkoop kunnen bijdragen aan een verhoogde omzet is geen discussiepunt meer. Toch is het niet vanzelfsprekend dat deze online verkooptools worden ingezet. Want: Hoe zet je deze middelen goed in? Wat moet je communiceren? Wanneer breng je wat in beeld? Twee ondernemers van De Èchte Groenteman delen ervaringen.  ​​​​​​​

William van der Vegt uit Zwolle is actief op Facebook en heeft een online verkoopkanaal. Marcel Brouwer-Louwrink uit Wormer focust zich voornamelijk op Facebook, maar ziet ook kansen in het gebruik van Instagram.

Lees het volledige verhaal van alle drie de ondernemers hier.


Trend - 17 december 2018

Vrijheid in keuze samenwerking met toeleveranciers

In de AGF-branche is de markt verdeeld over ca. 6 toeleveranciers. De ondernemers van De Èchte Groenteman hebben alle vrijheid om samenwerkingen aan te gaan met toeleveranciers naar keuze. Deze flexibiliteit is één van de krachten van onze stichting. Waar de één kiest voor een totaalpakket bij één toeleverancier, kiest de ander voor een combinatie van toeleveranciers. Drie ondernemers met een verschillend beleid vertellen kort over de samenwerkingen met toeleveranciers. ​​​​​​​

  • Simon Dragt – Haarsma Foodimpuls en VersAlert
  • William van der Vegt – Postuma en VersAlert
  • Gert Jan Wiemerink – Willem Dijk

Lees het volledige verhaal van alle drie de ondernemers hier.


Trend - 7 december 2018

Moderne winkels voor De Èchte Groenteman ondernemers 

Door veranderend consumentengedrag en trends zijn verbouwingen of zelfs verhuizingen na verloop van tijd onvermijdelijk. De Èchte Groentemannen zijn zich hiervan bewust en gaan met de tijd mee.

De Èchte Groenteman ondernemers Gerrit van Fruitpaleis Schimmel uit Doorn en Klaas van Klaas en Maaike van der Meer uit Damwâld delen hun ervaringen.

Van semi-bediening naar zelfbediening – Klaas en Maaike van der Meer uit Damwâld
Sinds mei 2017 is de winkel van Klaas en Maaike van der Meer vernieuwd. Er waren redenen te over om de verbouwing in gang te zetten............... 

Naar centrale toplocatie met low-budget investering – Fruitpaleis Schimmel uit Doorn
Toen een goede locatie in het centrum zich aandiende twijfelde Gerrit en Karin geen moment. De winkel zit nu midden in het dorp met veel passanten en in de buurt van 

Lees het volledige verhaal van beide ondernemers hier.


Trend - 3 december 2018

Bewust personeelsbeleid levert omzet op

De ondernemers van De Èchte Groenteman wisselen naast vakkennis ook ervaringen uit op het gebied van personeelsbeleid. Ondernemers Wim Hofman uit Veendam en Erik Berends uit Haren geven hun visie op het personeelsbeleid.

Zowel Wim Hofman als Erik Berends zijn sinds jaar en dag ondernemers met personeel. Waar de eerste met een team van 8 medewerkers werkt, heeft de ander een team van 16 medewerkers. Dit levert verschillende werkwijzen op, maar de kern blijft hetzelfde: goede bedrijfsresultaten en tevreden klanten door gelukkige en gemotiveerde medewerkers.

Tevreden medewerkers zijn goud waard
Beide ondernemers vinden het belangrijk dat medewerkers tevreden zijn en plezier hebben in het werk. Dit straalt af naar....................". Lees het volledige verhaal hier.


Trend - 16 november 2018

Werkgroepactiviteit van Stichting De Èchte Groenteman meer dan alleen leerzaam...

Vorige maand zijn diverse De Èchte Groenteman ondernemers weer bij elkaar gekomen voor een werkgroepactiviteit. Ditmaal georganiseerd bij ondernemer Erik Berends in Haren. Het was een avond vol informatie en inspiratie over ‘maaltijden’. Dé groeiende trend van de laatste jaren!

Inspirerende en innovatieve maaltijden
Nog nooit was de groei in verkochte maaltijden zo groot als de afgelopen jaren. Een belangrijk thema om aandacht aan te besteden en ervaringen uit te wisselen. Tijdens de meest recente werkgroepactiviteit van De Èchte Groenteman presenteerden de aanwezige ondernemers ieder de 3 best verkopende maaltijden. Daarnaast bracht elke ondernemer een speciale, zelfgemaakte maaltijd mee om te beoordelen en te inspireren. Tot slot stond het ambitieuze project om de lekkerste....................". Lees het volledige verhaal hier.


Trend - 23 oktober 2018

Succesvolle consumentenactie bij Stichting De Èchte Groenteman!   

Stichting De Èchte Groenteman heeft weer een leuke actie lopen voor consumenten. Een notitieblokje met op de bovenste 4 pagina’s scherpe acties! De actie is net van start gegaan, maar nu al een succes voor zowel de consumenten als voor de ondernemers.

Scherpe acties vallen in de smaak
De komende weken krijgen consumenten die de winkel van een aangesloten ondernemer van Stichting De Èchte Groenteman bezoeken een notitieblokje. Op de bovenste 4 pagina’s van het notitieblokje staan scherpe acties. Nadat de consumenten de 4 blaadjes met acties hebben ingeleverd, houden ze een leuk notitieblokje over. 

De aangeboden actieproducten spreken de consumenten aan, merkt John van John’s Groente en Fruit uit Putten: “Nadat klanten het notitieblokje in de winkel ontvangen scheuren velen direct één of meerdere acties af om in te leveren....................". Lees het volledige verhaal hier.


Trend - 12 oktober 2018

De Èchte Groentemannen in trek voor leveringen aan derden

Dat een groenteman meer doet dan alleen de verkoop in de winkel bewijzen onze leden Erik Berends en Sjoerd Veeneman. Voor beide ondernemers geldt dat bijna de helft van de omzet voortkomt uit levering aan instellingen, horeca, werkfruit of zelfs het retailkanaal. Genoeg ervaring dus om hier eens wat dieper op in te gaan. 

Al sinds jaar en dag is de groentespeciaalzaak aantrekkelijk voor instellingen, retail en horeca. Erik Berends uit Haren levert al 17 jaar aan derde kanalen en Sjoerd Veeneman uit Apeldoorn maar liefst al 25 jaar! Voor beide ondernemers een ideale combinatie met de verkoop vanuit de winkel. 

Diversiteit aan leveringen
De leveringen aan de kanalen zijn zeer divers. Erik Berends zegt: “Het loopt uiteen van stamppotten voor restaurants tot rauwkostsalades voor bemanningsleden van een luchtvaartmaatschappij.” Sjoerd Veeneman voegt daaraan toe: “We leveren in elke gewenste ....................".  Lees het volledige verhaal hier.

Trend - 26 september 2018

Explosieve groei in kant-en-klare maaltijden

Verse, gezonde maaltijden zonder onnodige toevoegingen. Steeds vaker zijn consumenten hiernaar op zoek. Nog nooit was de groei in verkochte maaltijden zo groot als de afgelopen jaren. Een aantal van onze ‘deggers’ zijn inmiddels gespecialiseerd in het maaltijdensegment. 

De Èchte Groenteman ondernemers Ronald Jansen uit Burgum en Marcel Bouwmeester uit Vaassen bieden al jaren verse kant-en-klare maaltijden aan. Waar bij eerstgenoemde het aanbieden van maaltijden in 2009 puur is ontstaan vanuit een concrete klantvraag, was het bij de tweede een gat in de markt vanwege de afnemende kwaliteit van de reguliere aanbieders. 

Explosieve groei
Na een gestage groei door de jaren heen is het aantal verkochte maaltijden per week de afgelopen jaren explosief toegenomen. Marcel Bouwmeester zegt: “200 kilo stamppot in de week is nu heel gewoon. Daarnaast is de verkoop van Kruudmoes deze zomer met 100 liter gestegen ten opzichte van vorig jaar! Van 250 naar 350 liter.” Ook Ronald Jansen ervaart dit: “In 2017 zagen we een stijging van ....................".  Lees het volledige verhaal hier.


11 september 2018

Stichting De Èchte Groenteman zit vol passie!

Stichting De Èchte Groenteman is een begrip in de AGF-branche. De laatste tijd is het wat stil geweest uit deze hoek… Maar dat verandert nu! In de tweede helft van 2018 geeft Stichting De Èchte Groenteman een kijkje in de activiteiten voor de aangesloten ondernemers en voor u als consument. Leer De Èchte Groenteman dus opnieuw kennen!

Komend half jaar staan er diverse activiteiten voor de leden op de kalender. Ten eerste vindt er een bedrijfsbezoek plaats bij een toonaangevende groenteman in Noord-Nederland. Ten tweede wordt er een kookdemo over herfstmaaltijden gegeven. Ten slotte zullen de ondernemers hun kennis bundelen om de ‘lekkerste zuurkoolschotel’ en de ‘lekkerste ovenschotel’ van Nederland te ontwikkelen. Dat wordt smullen!

U als consument zal worden verrast met leuke acties en vernieuwende producten. Zonder al teveel te verklappen; er komt een notitieblokje met mooie herfstaanbiedingen aan. Daarnaast komen de populaire soepkommen terug en is er een unieke eindejaar giveaway! 

Het laatste nieuws over Stichting De Èchte Groenteman vindt u op social media. Op de Facebookpagina van De Èchte Groenteman wordt wekelijks nieuws vanuit de Stichting geplaatst. Zo blijven ondernemers in de branche en u als consument continu op de hoogte. 
Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.