Over ons

Wiemerink de echte groenteman is in de begin 19e eeuw begonnen door de vader van Gerrit Wiemerink, die net na de oorlog de zaak overnam van zijn broer Jan die tijdens de het bombardement op Goor in 1944  om het leven was gekomen. Sinds begin jaren '50 word er verkocht van uit het pand aan de grotestraat 64 waar nu nog steeds de zaak gevestigd is.

Waar het ooit begon met paard en wagen om met aardappels langs de deur te gaan in Twente met ook een pak huis in Hengelo waar nu cafe het Neutje zit, worden er nu alleen specialiteiten van uit de winkel verkocht. Toen er begonnen werd door Jan (de broer van  Gerrit) met een winkel in groente en fruit is de uitbreiding in assortiment langzaam begonnen. Gerrit begon al gauw met gesneden groenten en in die jaren kwam de import van fruit ook op gang.

Jan Wiemerink, de zoon van Gerrit,  en nog steeds volop werkzaam kwam eind jaren zestig in de zaak en begon direct met bloemen, zijn passie. Ook het gesneden assortiment  werd flink uitgebreid met in die tijd daar aan gekoppeld een koeling die verplicht werd bij bewerkte produckten.

Rauwkost werd het toverwoord van de jaren tachtig (en nu nog) en was dan ook volop te vinden bij Wiemerink. Er volgde verbouwing op verbouwing met elke keer weer een grotere koeling voor de bewerkte producten. Bloemen verkoren hierdoor steeds meer terrein en er werd dan ook besloten om de bloemen in een het naast gelegen pand onder te brengen. Ook dit werd een succes, en na een aantal drukke jaren werd de winkel verhuurd aan het toenmalige personeel. Herlaas werd er door ziekte roet in het eten gegooid en werd de zaak verhuurd met als uit als uit eindelijke huurder bakkerij van Otten.

In 1997 kwam Gert Jan in de zaak en de vernieuwingen gingen door, de weg naar kant en klaar maaltijden werd in geslagen. Na diverse cursussen ging Gert Jan deze zelf bereiden en de slogan "alles uit eigen keuken" werd dan hier mee eer aan gedaan. De bloemen verdwenen hierdoor helaas helemaal uit de winkel. Door de maaltijden en het veranderd winkelend publiek  werd de huidige service op maat formule bedacht met de traditione groenten, fruit, gesneden groenten, rauwkosten maaltijden en als laatste aanwinst vers vlees. Door het gemis van een slagerij in Goor kwam het idee om na de laatste verbouwing in 2009 ook vers vlees te gaan verkopen van kastelein uit Diepenheim. Gezien de verkopen een schot in de roos.

De laatste jaren zijn we ons steeds meer aan het toeleggen op vers en gezond. Dit vind je terug in onze rauwkosten, allergeen vrij, en onze maaltijden allemaal bereid in onze eigen kookkeuken. 

Nieuw sinds 2015 is onze maaltijd bezorging, kant en klaar bij u bezorgd op een vast moment. 

In 2016 hebben bij de landelijke verkeizing groenteman met ster een ster behaald. later meer.